Ai o idee? Propune un articol!

Scrie un articol despre produsele tale! PROPUNE UN ARTICOL!

Voteaza!

Voteaza!

0 voturi

religiousart

Icoana
postat de religiousart (Religiousart SRL) in 23.03.2012 | Altele

Icoana este o sfinta imagine.Icoana nu se defineste prin arta unui secol,nici prin maiestria unui geniu,ci prin fidelitatea fata de destinatia ei,care este universala.
Icoana este un mod de exprimare a iconomiei divine,rezumata in invataturile Bisericii Ortodoxe.In ortodoxie,imaginea este intocmai ca si cuvintul,este un limbaj,o teologie inspirata,prezentata sub forma vizuala.
Stramosii nostri iconografi s-au dovedit a fi nu doar pictori geniali,ci si maestri ai vietii duhovnicesti.Ei au dat ,cu maiestrie, forma cuvintului Domnului.
Neintelegerea continutului iconografiei nu se datoreaza superioritatii noastre,ci profundei noastre decadente spirituale.
Pentru a sesiza semnificatia si continutul artei sacre,in special al icoanei,este nevoie sa incepem prin a studia,macar si pe scurt,intregul din care icoana nu constituie decit o parte.Trebuie sa pasim ,cu pasi sfiosi,pragul lacasului de cult:Biserica.
Mostenim,prin traditie,icoana.Traditia nu este un principiu conservator,neaparat,ci este viata insasi a Bisericii,in Duhul Sfint.Este revelatia divina care continua sa ..dainuie.
....
voi reveni,asupra temei.
Cu drag,
IvanaArticol postat de Ivana Cristescu - Religiousart SRL

 


Index alfabetic:

Produse:Companii: