Ai o idee? Propune un articol!

Scrie un articol despre produsele tale! PROPUNE UN ARTICOL!

Voteaza!

Voteaza!

0 voturi

esaimob

Vindem sau cumparam o proprietate cu agentie imobiliara?
postat de esaimob (Esa Imobiliare) in 12.08.2011 | Apartamente si Garsoniere

Atunci cand dorim sa cumparam sau sa vindem o locuinta, un teren sau orice imobil, putem apela la o agentie imobiliara. Cum alegem insa agentia imobiliara cea mai buna? Ajutorul unei agentii imobiliare este real? Este mai avantajos sa iti cumperi sau vinzi singur locuinta, terenul sau proprietatea sau sa apelezi la sfatul unui agent imobiliar?

Ei bine, parerile sunt impartite. Unii considera ca agentii imobiliari nu te pot ajuta cu nimic, altii considera ca preturile locuintelor sunt in crestere din cauza agentiilor imobiliare. Sunt si persoane care au lucrat si sunt foarte multumite de agentiile imobiliare. Care este adevarul insa? Sa apelam sau nu la o agentie imobiliara?

In primul rand trebuie sa stim si sa intelegem munca pe care o face o agentie imobiliara. Rolul unei astfel de societati este acela de a ajuta oamenii sa-si gaseasca locuinta ideala sau de a-si vinde la un pret avantajos imobilul/terenul din proprietate. Un specialist imobiliar analizeaza in permanenta piata, este la curent cu tot ceea ce se intampla in segmentul respectiv, ofera consultanta din primul moment in care noi le cerem ajutorul. Un agent imobiliar are rolul de a te sfatui si de a te ajuta sa iei cea mai buna decizie.

Cu alte cuvinte, specialistul imobiliar, te scuteste pe tine de ore, chiar zile, de cautari, documentari si negocieri interminabile. O agentie imobiliara, iti poate vinde un teren cu o suma pe care tu, necunoscator al pietei, nici nu o visai. Exact astfel, iti poate gasi apartamentul dorit, la un pret avantajos si intr-o zona la care nu puteai spera.

Exista insa si agentii imobiliare "fantoma", adica persoane care lucreaza "la negru", fara acte in regula, pentru a nu plati impozite. Acest tip de "specialisti" reusesc sa-si faca cu mare succes un portofoliu de clienti destul de mare deoarece comisioanele cerute de acestia sunt mult mai mici decat cele ale unei agentii imobiliare reale. Tot astfel, este posibil ca in urma unei tranzactii realizata cu acest tip de "specialisti" sa-ti dai seama de faptul ca ai pierdut fie un teren/o locuinta mult mai valoroasa fie ca ai achizitionat ceva cu o calitatea inferioara fata de ceea ce ti-ai dorit. Ei bine, in acest caz, nu mai poti trage pe nimeni la raspundere deoarece "agentia imobiliara fantoma" nu exista pur si simplu.Articol postat de Emilia Patrascu - Esa Imobiliare

 


Index alfabetic:

Produse:Companii: